Stop Hunger Servathon 2024

Sodexo_Net-bild överst på sidan.JPG

Stöd Sveriges Stadsmissioner - alla bidrag dubblas av Sodexo

Årets insamlingskampanj under Stop Hunger Servathon i april-maj görs till förmån för Sveriges Stadsmissioner och deras stöd till behövande med fokus på barnfamiljer. Insamling av pengar görs enkelt via Swish och QR-kod. Sodexo AB dubblerar insamlat belopp.

Återbruk och överskott av mat i första hand för win-win
Om man har loppis, tänk återbruk av överblivna kläder, möbler, köksartiklar, husgeråd, hittegods eller vad man kan tänkas ha till hands. Involvera gärna kunden och kundens medarbetare. Om man vill skänka mat, ta främst vara på råvaror och färdiga måltider som riskerar att bli eller redan är matsvinn. Tillaga eller baka och paketera så att det går att sälja till förmånligt pris istället för att slängas, med information om att intäkterna går direkt till Sveriges Stadsmissioner under vår Servathonkampanj.

Prata ihop dig med ditt team och din chef - vad kan ni göra för att hjälpa andra? 
Absolut minimum vi kan göra på våra sajter är att ha Sveriges Stadsmissioners QR-kod för Swishgåvor framme. På vårt intranät finns kampanjmaterial som din chef kan hämta för att använda på sajt.

Stadsmissionen har lång och upparbetad erfarenhet av att snabbt ställa om sina verksamheter för att möta akuta kriser. Från Umeå i norr till Skåne i söder har de därför på kort tid anpassat sin verksamhet i syfte att stödja de som den ekonomiska nedgången slår allra hårdast mot: barnfamiljer i social och ekonomisk utsatthet. 

”Vi såg denna utveckling ta fart redan i samband med att antalet flyktingar från Ukraina ökade, för att idag ha spritt sig till grupper som tidigare aldrig sökt vår hjälp. Behovet av att underlätta livet för barnfamiljer med stödbehov har tyvärr ökat.

Vi på Stadsmissionen strävar efter att göra livet lite lättare för alla de människor som ofta glöms bort när krisen slår till med full kraft. Genom våra öppna verksamheter säkerställer vi att även de mest utsatta kan få tak över huvudet, tillgång till en varm plats eller ett mål mat. För en barnfamilj som lever i utsatthet kan tillgången till en trygg plats dit man alltid är välkommen utgöra en enorm skillnad. 

Vi vill rikta ett innerligt varmt tack för ert stöd till Sveriges Stadsmissioner!”

Mikael Karlsson
Ansvarig Nationella Företagspartners
sverigesstadsmissioner.se – Ett mänskligare Sverige för alla

Stop Hunger LOGO red 300 dpi.jpg
swish-QR-small beskuren.png

Volontärdag på betald arbetstid

Passa på att använda din volontärdag under Servathon.

Tillbaka till toppen