Rekordresultat för Stop Hunger Servathon!

27 juni 2023

Rekordresultat för Stop Hunger Servathon!

Under årets Stop Hunger Servathon (Service + Marathon) satsade vi i Sverige på insamlingsinsatser och gåvor till utsatta människor. Vårt största bidrag har gått till Sveriges Stadsmissioner till förmån för barnfamiljer med stödbehov som stadsmissionerna hjälper genom sina verksamheter på över 30 orter i landet. Insamlingar har gjorts genom olika aktiviteter på olika platser i landet, t.ex. försäljning till förmån för Stop Hunger, loppisaktiviteter, auktion och ploggningen på Solnakontoret. Insatserna har gått till Sveriges Stadsmissioner och lokala NGOs som Matakuten i Gävle, Uppsala och Skellefteå Stadsmission, Trappaner i Göteborg och pingstkyrkans verksamhet Humlan i Södertälje. Insamlingsbeloppet till Sveriges Stadsmissioner har matchats av Sodexo. 

Hur lyckades vi då? Trots högst ställda mål så lyckades vi över förväntan och vi kan summera ännu ett rekordresultat för Stop Hunger Servathon!

  • 11 sajter har jobbat med olika akiviteter för att få in pengar och/eller skänka mat.
    • Astra Zeneca i Södertälje och Göteborg, Gävle kommun, Cytiva i Uppsala, Stockholms skolor, Northvolt, Sigtunahem samt kontoren i Solna och Göteborg.
  • Över 200 medarbetare har engagerat sig i Servathon.
  • Nytt för i år är fint stöd från fem olika leverantörer genom donationer till insamlingskampanjen: CWS, Procurator, Majola, LeasePlan och FRAM Bemanning.
  • Spons i form av snacks och drycker till Solnakontorets stora ploggningsaktivitet: Coca Cola, Menigo och Wellibites
     

Och (trumvirvel)!

Insamlingskampanjen till Sveriges Stadsmissioner - med Sodexos matchning - inbringade 229 000 kronor!
Med detta bidrag kommer över 400 barnfamiljer i utsatthet få tillgång en matkasse.

STORT OCH VARMT TACK TILL ALLA SOM HAR BIDRAGIT TILL ATT HJÄLPA UTSATTA MÄNNISKOR - NÄSTA ÅR BLIR VI FLER OCH LYCKAS ÄNNU BÄTTRE!

Och ett särskilt tack till våra leverantörer för deras bidrag till insamlingen för Sveriges Stadsmissioner!

 

En aktivitet återstår - To the Top for Stop Hunger!

Våra kollegor Richard, Oscar och Pelle på Sigtunahem kommer bestiga Kebnekaise i mitten av juli för att samla in pengar till Stockholms Stadsmission. 

Stort engagemang!Tillbaka till toppen