Stop Hunger Servathon 2023

Stop Hunger Servathon 2023

Stöd Sveriges Stadsmissioner - alla bidrag dubblas av Sodexo*

Under årets Stop Hunger Servathon (Service + Marathon) under april-juni satsar vi i Sverige - liksom övriga Sodexovärlden - på insamlingsinsatser för och gåvor till utsatta människor. I Sverige stödjer vi även i år Sveriges Stadsmissioner till förmån för barnfamiljer med stödbehov samt flyktingar från Ukraina, som stadsmissionerna hjälper genom sina verksamheter på över 30 orter i landet. Insamlingar görs genom olika aktiviteter på olika platser i landet, både till Sveriges Stadsmissioner och lokala NGOs. Insamlingsbeloppet till Sveriges Stadsmissioner kommer att matchas av Sodexo. Vi kommer även lokalt bidra genom att bland annat skänka mat.

VAD KAN DU OCH DITT TEAM GÖRA FÖR ATT SAMLA IN PENGAR TILL SVERIGES STADSMISSIONER OCH/ELLER STÖTTA BEHÖVANDE LOKALT?

Stadsmissionen har lång och upparbetad erfarenhet av att snabbt ställa om sina verksamheter för att möta akuta kriser. Från Umeå i norr till Skåne i söder har de därför på kort tid anpassat sin verksamhet i syfte att stödja de som den ekonomiska nedgången slår allra hårdast mot: barnfamiljer i social och ekonomisk utsatthet. 

”Vi såg denna utveckling ta fart redan i samband med att antalet flyktingar från Ukraina ökade, för att idag ha spritt sig till grupper som tidigare aldrig sökt vår hjälp. Behovet av att underlätta livet för barnfamiljer med stödbehov har tyvärr ökat.

Vi på Stadsmissionen strävar efter att göra livet lite lättare för alla de människor som ofta glöms bort när krisen slår till med full kraft. Genom våra öppna verksamheter säkerställer vi att även de mest utsatta kan få tak över huvudet, tillgång till en varm plats eller ett mål mat. För en barnfamilj som lever i utsatthet kan tillgången till en trygg plats dit man alltid är välkommen utgöra en enorm skillnad. 

Vi vill rikta ett innerligt varmt tack för ert stöd till Sveriges Stadsmissioner!”

Mikael Karlsson
Ansvarig Nationella Företagspartners
sverigesstadsmissioner.se – Ett mänskligare Sverige för alla

Den 20 juni kommer medarbetare på kontoret Sodexo HUB Stockholm kombinera insatser för Stop Hunger och att fira in sommaren tillsammans på kontoret. Som förra året blir det loppis och auktion, och så lägger vi till en aktivitet där vi ska PLOGGA, dvs plocka skräp och jogga/gå runt Råstasjön i närheten av kontoret. Alla pengar som genereras denna dag går i år till Sveriges Stadsmissioner och deras hjälp till utsatta barnfamiljer. 

Vi uppmanar alla medarbetare på kontoret att dra igång med vårstädningen inför loppis och att boka in datumet. Kallelse har gått ut via Outlook från VD Peter Mellin.
 

Regionalt lanserar COEU Servathon 2023 genom volontärinsater i Madrid

Vårt regionala COEU team har bidragit till Servathon 2023 genom att vara volontärer på Fundación Pan y Peces, en lokal icke-statlig organisation i Madrid.

Tillsammans med spanska kollegor, spelades också en padelturnering på plats hos kund, Alfonso X El Sabio, för att samla in pengar till Stop Hunger.

Ta en titt på bilderna/videon för att se hur våra ledare inspirerar oss att bidra och vara volontär i våra länder under årets Servathon.

Om du vill bidra till den regionala insamlingen kan du göra det via Stop Hungers insamlingssida:


Se videon från Madrid:

Gävle
Mona Jonsson berättar att man i Gävle anordnade en backluppeloppis för medarbetare med familj och vänner, vid Storköket i Gävle. Det bjöds på varm jordärtskockssoppa samt korv med bröd och festis. De sålde gamla kökssaker från Storköket och personalen sålde från sina bilar. På ett lärarrum ställde de fram kakor med möjligheten att swisha valfritt belopp för fikat. Alla pengar som inkommit skänktes till insamlingen. 


Norrmalms skolor
Daniella Nilsson och hennes kollegor använde QR-koden för insamlingar på skolornas konton i sociala medier och skrev ut infobladet med QR-koden och ställde i lärarrummen där man bjöd på fikabröd med uppmuntran att swisha valfritt belopp.

Uppsala
Göran Pändel Berggren anordnade tillsammans med vår leverantör Menigo en marknad där vinsten skänktes till insamlingen. Frukt som blev över under Servathon skänktes till verksamhet i Knivsta som hjälper flyktingar från Ukraina.

Astra Zeneca Göteborg
Jennifer Jensen och Jörgen Tingsberg genomförde loppis, sålde vykort och bakverk där pengarna från allt som såldes skänktes till insamlingen.

Astra Zeneca Södertälje
Här sålde man bland annat Stop Hunger-muffins och skänkte all vinst till insamlingskampanjen.

Volontärdag på betald arbetstid

Passa på att använda din volontärdag under Servathon.

Tillbaka till toppen