Sodexo Hjälpmedelsservice stödjer Team Rynkebys insamling till Barncancerfonden

16 februari 2023

Sodexo Hjälpmedelsservice stödjer Team Rynkebys insamling till Barncancerfonden

Sodexo Hjälpmedelsservice har precis tecknat ett guldsponsorskap med välgörenhetscykellaget Team Rynkeby. Sponsorskapet är på totalt 50 000 kronor och går till Barncancerfondens arbete med att utrota barncancer.

”För mig och mina kollegor inom både Hjälpmedelsservice och Syncentralen är det naturligt att stötta Barncancerfonden via Team Rynkeby”, säger Joachim Hilding, Affärsområdeschef för Sodexo Hjälpmedelsservice och Syncentralen. ”Vi träffar dessa barn och deras föräldrar i vår vardag och vi vill göra så mycket vi kan för att underlätta barnens vardag och i förlängningen medverka till att färre barn behöver vår hjälp i framtiden.”

Cristina Petrescu som är CEO för Healthcare, Seniors & Education säger:

”Sodexo har varit med och stöttat Team Rynkeby under flera år och vi vet att vårt stöd gör nytta i att bekämpa svår sjukdom hos barn, och sist men inte minst, kan användas till att ge barnets syskon och föräldrar stöd i en svår period i livet.”

862,2 miljoner kronor går till svårt sjuka barn. Det är den 22:a gången som Team Rynkeby cyklar till Paris för att samla in pengar till barn med cancer och deras familjer. Cykellaget består av 2 026 motionscyklister och 538 servicedeltagare fördelat på 64 lokala lag från Danmark, Sverige, Finland, Norge, Färöarna, Island, Tyskland, Schweiz och Belgien.

Utöver det att deltagarna i Team Rynkeby ska komma i form inför cyklingen till Paris så ska de också samla in pengar till Barncancerfonden. Totalt har projektet i Sverige donerat 265,9 miljoner kronor till svårt sjuka barn, där merparten har gått till Barncancerfonden.

 ”Huvudparten av pengarna går till att finansiera forskning inom barncancer. Barncancer är fortsatt den sjukdom som tar flest barns liv i åldrarna 1-14 år och det är allt för många barn som får allvarliga biverkningar av behandlingen”, säger Paul Chronqvist Svensson, Country Manager för Team Rynkeby Sverige.

Välgörenhetscykellaget kör till Paris 8 - 15 juli 2023.

Om Team Rynkeby

Team Rynkeby är ett internationellt välgörenhetsprojekt som varje år cyklar till Paris för att samla in pengar till förmån för svårt sjuka barn. I Sverige går alla insamlade medel till Barncancerfonden och de insamlade medel som kommer in via Team Rynkeby Skolloppet går till Barnhjärnfonden. Första året, 2002, var det 11 cyklister som cyklade.

Idag är det 2 026 cyklister från Sverige, Danmark, Norge, Finland, Färöarna, Island, Tyskland, Schweiz och Belgien som arbetar med att samla in pengar och donationer för att stödja de lokala välgörenhetsorganisationerna.

Tillbaka till toppen