I början av mars 2024 deltog flera medarbetare från Sodexo i en Masterclass på Lenôtres matlagningsskola strax utanför Paris. Där fick de möjligheten att fördjupa sina kunskaper i hur vi skapar en ännu godare och mer hållbar måltidsupplevelse.
Lär känna kockarna bättre och läs om deras upplevelse av Lenôtres Masterclass nedan.
Michael Lindgren, Köksmästare
Var jobbar du?
AstraZeneca i Södertälje
Vad tar du med dig från utbildningen?
Jag kommer ta med mig en massa inspiration och engagemang.
Vad vill du ta med till dina kollegor på Sodexo?
Det jag kommer dela med mig av är inspiration och att det börjar med oss, "Deliciousness will save the world!"
Oscar Jonasson, Köksmästare
Var jobbar du?
Restaurang Björken hos vår kund Cytiva i Uppsala
Vad tar du med dig från utbildningen?
"Deliciousness will save the world!"
Vad vill du ta med till dina kollegor på Sodexo?
Att alla som arbetar i köken både kan och måste bidra i denna omställning.
Urban Elfström, Food & Beverage Manager
Var jobbar du?
ICA
Vad tar du med dig från utbildningen?
Med rätt metoder kan vi göra stor skillnad i vårt hållbara arbete framåt.
Vad vill du ta med till dina kollegor på Sodexo?
Tillsammans som ett team är vi en del av förändringen och vår resa har bara börjat.
Jessica Thelin, Kökschef/Restaurangchef
Var jobbar du?
Länsförsäkringar
Vad tar du med dig från utbildningen?
Kunskap om att kunna förmedla det jag har lärt mig till mina kollegor, kunder och gäster.
Vad vill du ta med till dina kollegor på Sodexo?
Att vi kommer att kunna göra skillnad om vi jobbar för hållbarhet tillsammans!
Hanna Normark, Executive Chef
Var jobbar du?
K-märkt
Vad tar du med dig från utbildningen?
Att kommunicera på ett inspirerande sätt och den härliga maten för en mer hållbar och bättre framtid.
Vad vill du ta med till dina kollegor på Sodexo?
Våga utmana gästen och teamet med nya smaker och kreativ matlagning som resulterar i vackra och goda måltidsupplevelser.
Viktor Pettersson, Restaurangansvarig
Var jobbar du?
Näsbyparksskolan, Täby skolor
Vad tar du med dig från utbildningen?
Drivet och målmedvetandet.
Vad vill du ta med till dina kollegor på Sodexo?
Passionen och ambitionen för att främja matglädjen och kommunikationen runt hållbara måltider.
Cecilia Wernoff, Köksmästare
Var jobbar du?
Vrinnevisjukhuset i Norrköping
Vad tar du med dig från utbildningen?
Från utbildningen tar jag med mig ett ännu större driv och engagemang att driva den kulinariska hållbara utvecklingen framåt inom Sodexo.
Vad vill du ta med till dina kollegor på Sodexo?
Det jag vill ta med mig till mina kollegor på Sodexo är att vi tillsammans kan göra skillnad, ensam är inte stark.
Jessie Sommarström, Executive Chef
Var jobbar du?
Huvudkontoret i Solna, Sodexo HUB Stockholm
Vad tar du med dig från utbildningen?
Mycket men främst var det fint att se hur engagerade mina nya kollegor är, och även vikten av att jobba tillsammans för att klara denna omställning.
Vad vill du ta med till dina kollegor på Sodexo?
Att lägga extra engagemang på de mest hållbara måltiderna både vad det gäller smak, textur, utseende och hur man presenterar den i både tal och skrift.
Erika Belin, Souschef
Var jobbar du?
Restaurang Björken hos vår kund Cytiva i Uppsala
Vad tar du med dig från utbildningen?
Att med god grön mat kommer vi gå långt.
Vad vill du ta med till dina kollegor på Sodexo?
Tillsammans kan vi nå våra mål, även globalt.
Ashkan Farhadi, Köksmästare
Var jobbar du?
Universitetssjukhuset i Linköping
Vad tar du med dig från utbildningen?
Finns så mycket! Att lära känna fantastiska kollegor, att få arbeta kreativt med hållbara måltider, lära sig hållbara matlagningstekniker, att bli inspirerad och öka medvetenheten.
Vad vill du ta med till dina kollegor på Sodexo?
Genom att integrera dessa hållbara matlagningstips i vår vardag kan vi tillsammans göra en positiv skillnad för vår planet.
Christoffer Norell, Köksmästare
Var jobbar du?
Corporate Services i Lund
Vad tar du med dig från utbildningen?
Inspirationen för att fortsätta vara nyfiken, utvecklas och utveckla medarbetare att servera god och hållbar mat. Att få vara en drivande del i att medverka till att Sodexo blir världsledande inom hållbara måltider.
Vad vill du ta med till dina kollegor på Sodexo?
Jag tar med mig nya sätt att kommunicera och inspirera fler till att skapa fantastiska hållbara måltider.
"Deliciousness will save the world!"
Vi var också där!
Utöver våra 12 kockar som var med på utbildningen fanns även följande medarbetare från Sverige på plats för att lära sig ännu mer om hållbara måltider för att bli ambassadörer:
Jakob Selin
Director Services Innovation & Tech
Birgitta Andersson
Senior Project Manager, Services Innovation & Tech
Karin Vierma
Hållbarhetschef, Strategy & Marketing
Ebba Liliedahl
Brand Mobilization Manager, Strategy & Marketing
Siv Bohman
Senior Strategic Buyer Food, Nordic
Susanne Johansson Quddus
Menu Cycle Planning Analyst/Kostekonom, Food Services
Maria Jäderberg
Kostekonom HSE
Emma Townsley Lidehäll
Restaurangchef Täby
Agnes Wetterstrand
Marknadskoordinator, Strategy & Marketing