Möt våra kockambassadörer!

I början av mars 2024 deltog flera medarbetare från Sodexo i en Masterclass på Lenôtres matlagningsskola strax utanför Paris. Där fick de möjligheten att fördjupa sina kunskaper i hur vi skapar en ännu godare och mer hållbar måltidsupplevelse.

Lär känna kockarna bättre och läs om deras upplevelse av Lenôtres Masterclass nedan.

Michael.png

Michael Lindgren, Köksmästare

Var jobbar du?
AstraZeneca i Södertälje

Vad tar du med dig från utbildningen?
Jag kommer ta med mig en massa inspiration och engagemang.

Vad vill du ta med till dina kollegor på Sodexo?
Det jag kommer dela med mig av är inspiration och att det börjar med oss, "Deliciousness will save the world!"

Oscar.png

Oscar Jonasson, Köksmästare

Var jobbar du?
Restaurang Björken hos vår kund Cytiva i Uppsala

Vad tar du med dig från utbildningen?
"Deliciousness will save the world!"

Vad vill du ta med till dina kollegor på Sodexo?
Att alla som arbetar i köken både kan och måste bidra i denna omställning.

Urban.png

Urban Elfström, Food & Beverage Manager

Var jobbar du?
ICA

Vad tar du med dig från utbildningen?
Med rätt metoder kan vi göra stor skillnad i vårt hållbara arbete framåt.

Vad vill du ta med till dina kollegor på Sodexo?
Tillsammans som ett team är vi en del av förändringen och vår resa har bara börjat.

Jessica.png

Jessica Thelin, Kökschef/Restaurangchef

Var jobbar du?
Länsförsäkringar

Vad tar du med dig från utbildningen?
Kunskap om att kunna förmedla det jag har lärt mig till mina kollegor, kunder och gäster.

Vad vill du ta med till dina kollegor på Sodexo?
Att vi kommer att kunna göra skillnad om vi jobbar för hållbarhet tillsammans!

Hanna.png

Hanna Normark, Executive Chef

Var jobbar du?
K-märkt

Vad tar du med dig från utbildningen?
Att kommunicera på ett inspirerande sätt och den härliga maten för en mer hållbar och bättre framtid.

Vad vill du ta med till dina kollegor på Sodexo?
Våga utmana gästen och teamet med nya smaker och kreativ matlagning som resulterar i vackra och goda måltidsupplevelser.

Viktor.png

Viktor Pettersson, Restaurangansvarig

Var jobbar du?
Näsbyparksskolan, Täby skolor

Vad tar du med dig från utbildningen?
Drivet och målmedvetandet.

Vad vill du ta med till dina kollegor på Sodexo?
Passionen och ambitionen för att främja matglädjen och kommunikationen runt hållbara måltider.

Cecilia.png

Cecilia Wernoff, Köksmästare

Var jobbar du?
Vrinnevisjukhuset i Norrköping

Vad tar du med dig från utbildningen?
Från utbildningen tar jag med mig ett ännu större driv och engagemang att driva den kulinariska hållbara utvecklingen framåt inom Sodexo.

Vad vill du ta med till dina kollegor på Sodexo?
Det jag vill ta med mig till mina kollegor på Sodexo är att vi tillsammans kan göra skillnad, ensam är inte stark.

Jessie.png

Jessie Sommarström, Head of Food Services

Var jobbar du?
Huvudkontoret i Solna, Sodexo HUB Stockholm

Vad tar du med dig från utbildningen?
Mycket men främst var det fint att se hur engagerade mina nya kollegor är, och även vikten av att jobba tillsammans för att klara denna omställning. 

Vad vill du ta med till dina kollegor på Sodexo?
Att lägga extra engagemang på de mest hållbara måltiderna både vad det gäller smak, textur, utseende och hur man presenterar den i både tal och skrift.

Erika.png

Erika Belin, Souschef

Var jobbar du?
Restaurang Björken hos vår kund Cytiva i Uppsala

Vad tar du med dig från utbildningen?
Att med god grön mat kommer vi gå långt.

Vad vill du ta med till dina kollegor på Sodexo?
Tillsammans kan vi nå våra mål, även globalt.

Edis.png

Edis Dautovic, Culinary Chef

Var jobbar du?
Food Services, huvudkontoret i Solna

Vad tar du med dig från utbildningen?
Den gemenskap som skapades i gruppen.

Vad vill du ta med till dina kollegor på Sodexo?
En god och hållbar måltid!

Ashkan.png

Ashkan Farhadi, Köksmästare

Var jobbar du?
Universitetssjukhuset i Linköping

Vad tar du med dig från utbildningen?
Finns så mycket! Att lära känna fantastiska kollegor, att få arbeta kreativt med hållbara måltider, lära sig hållbara matlagningstekniker, att bli inspirerad och öka medvetenheten.

Vad vill du ta med till dina kollegor på Sodexo?
Genom att integrera dessa hållbara matlagningstips i vår vardag kan vi tillsammans göra en positiv skillnad för vår planet.

Christoffer.png

Christoffer Norell, Köksmästare

Var jobbar du?
Corporate Services i Lund

Vad tar du med dig från utbildningen?
Inspirationen för att fortsätta vara nyfiken, utvecklas och utveckla medarbetare att servera god och hållbar mat. Att få vara en drivande del i att medverka till att Sodexo blir världsledande inom hållbara måltider. 

Vad vill du ta med till dina kollegor på Sodexo?
Jag tar med mig nya sätt att kommunicera och inspirera fler till att skapa fantastiska hållbara måltider.

"Deliciousness will save the world!"

Nyhetsbanner omställningen hållbart matsystem (1) (1).jpg

Vi var också där!

Utöver våra 12 kockar som var med på utbildningen fanns även följande medarbetare från Sverige på plats för att lära sig ännu mer om hållbara måltider för att bli ambassadörer:

Jakob.PNG

Jakob Selin
Director Services Innovation & Tech

Birgitta.PNGBirgitta Andersson
Senior Project Manager, Services Innovation & Tech

Karin.PNGKarin Vierma
Hållbarhetschef, Strategy & Marketing

Ebba.PNGEbba Liliedahl
Brand Mobilization Manager, Strategy & Marketing

Siv.png

Siv Bohman
Senior Strategic Buyer Food, Nordic

Susanne.PNGSusanne Johansson Quddus
Menu Cycle Planning Analyst/Kostekonom, Food Services

Maria.png

Maria Jäderberg
Kostekonom HSE

Emma.png

Emma Townsley Lidehäll
Restaurangchef Täby

Agnes.PNGAgnes Wetterstrand
Marknadskoordinator, Strategy & Marketing

 

3.jpg

Råvaror på köksbänk.jpeg

1.jpg

2.jpg

6.jpg

4.jpg

Tillbaka till toppen