Stop Hunger Servathon 2022 blev ett rekordår!

29 juni 2022

Stop Hunger Servathon 2022 blev ett rekordår!

Stop Hunger Servathon 2022 är genomfört för i år och vi kan glädjande konstatera att det blev ett rekordår! Aldrig tidigare har vi tillsammans med gemensamma krafter under ett Servathon, engagerat så många och fått så bra resultat. Vår insamlingskampanj har totalt gett över 30 000 kronor, ett belopp som matchas av Sodexo. Därmed har vi nått ett gåvobelopp på över 60 000 kronor! 

Vart går pengarna?
Under årets Servathon valde vi att lägga fokus på att samla in pengar till Sveriges Stadsmissioner, till förmån för flyktingar från Ukraina som de hjälper genom sina verksamheter på över 30 orter i landet. De har lång och upparbetad erfarenhet av att snabbt ställa om sina verksamheter för att möta akuta kriser. De genomförde tidigt en mobilisering för att rikta sina resurser till att hantera en ökad flyktingström från Ukraina till Sverige. 

Stadsmissionerna arbetar med iordningställande av trygga och lugna boendemöjligheter för dem som flyr till Sverige från kriget i Ukraina. Fokus ligger på barn då det primärt är barn och deras mammor som kommer, men även äldre ingår i målgrupperna. Utöver boende erbjuds även bland annat mat, kläder, leksaker och hygienartiklar. Stadsmissionen har personal med kompetens och erfarenhet av psykosocialt arbete samt engagerade volontärer som hjälper till. I ett längre perspektiv kan de erbjuda fortsatt stöd genom bland annat enskilda samtal, vägledning, studiestöd, aktiviteter och mötesplatser.

Våra insamlingsaktiviteter under Servathon

Sodexo i Gävle
Våra Sodexo-kollegor i Gävle anordnade en bakluckeloppis vid storköket i Gävle. Loppisbesökarna fick njuta av varm jordärtskockssoppa, korv med bröd och festis, samtidigt som de kunde fynda gammal köksutrustning från storköket samt prylar som medarbetare sålde från sina bilar. Utöver loppisen kunde lärare i en av Gävle-skolorna bidra till insamlingen genom att köpa småkakor till fikat i lärarrummet. Såväl loppiskunderna som de fikasugna lärarna betalade genom att swisha valfritt belopp till Stadsmissionen.

 

Skolverksamheter i Stockholm
Daniella Nilsson och hennes team började med att brainstorma och sätta ihop en lång lista med idéer för Servathon att välja ifrån. En enkel insats var att använda QR-koden för insamlingen på skolornas konton i sociala medier. Utöver det skrevs infobladet med QR-koden ut och ställdes tillsammans med smörgås, dryck och kakor ut till försäljning i lärarrummen. Man hade även en loppis som blev ett populärt inslag under årets Servathon. Aktiviteterna genomfördes på restaurang Jöns Jacob, Solna skolor, Norrmalm och St Eriks gymnasium. 

 

 

Astra Zeneca i Göteborg och Södertälje
Hos vår kund Astra Zeneca i Göteborg och Södertälje har Jennifer Jensen och Jörgen Tingsberg tillsammans med sina team arrangerat försäljning av särskilt framtagna Stop Hunger-bakelser och muffins.

 

Loppis och auktion på kontoret Sodexo HUB Stockholm
På kontoret i Solna samlades pengar in genom en loppis där försäljningsbeloppet skänktes till Sveriges Stadsmissioner genom insamlingskampanjen via Swish. Dessutom genomfördes en auktion på presentkort till Nynäs Havsbad, där slutsumman så klart också skänkts till Sveriges stadsmissioner.

 

Country Leadership Committee (CLC) för Sodexo Sverige "Gets moving for Stop Hunger"
Innan loppisen på kontoret Sodexo HUB Stockholm den 4 maj tog sig CLC till Nynäshamn - en sträcka på 100 km - genom en stafett där de antingen cyklade, sprang eller gick.

På plats i Nynäshamn hämtade VD Peter Mellin upp ett par presentkort för vistelse på Nynäs Havsbad som auktionerades ut till högsbjudande under loppiskvällen. Beloppen har skänkts till Sveriges Stadsmissioner genom den centrala insamlingskampanjen.

Se videon när CLC "gets moving" för Stop Hunger:

 

 

 

"Årets Servathon har överträffat alla förväntningar. Det har varit fantastiskt att följa alla de olika initiativ som drivits i våra verksamheter där man med en stark teamanda samarbetat kring ett gemensamt mål - att samla in pengar till Stadsmissionens insatser för drabbade människor från Ukraina."

Karin Vierma, Head of Corporate Responsibility Sweden

Nytt internt nätverk med Stop Hunger-ambassadörer

Sodexo globalt

Andra aktiviteter


Har vi missat att berätta om någon aktivitet? Hör av er och berätta!

Tillbaka till toppen