Rolig och miljömedveten volontärdag tillsammans med jobbkompisarna

02 mars 2023

Rolig och miljömedveten volontärdag tillsammans med jobbkompisarna

Från vänster: Sofia Eleftheriadis, Patrik Lundh, Anna Burholm, Susanna Strömberg, Anders Hansson och Monica Lövrén

En glad och miljömedveten skara på sex medarbetare från olika funktioner på Sodexos huvudkontor i Arenastaden i Solna, lyckades pricka in en perfekt sommardag för fyra timmars volontärarbete. 
 
Volontärinsatserna som genomfördes i form av skräpplockning utmed promenadstråket vid Råstasjön i Solna och Lötsjön i Sundbyberg, sammanföll lämpligt nog både med internationella temadagen Världshavens dag (8 juni) samt ett större nationaldagsfirande vid naturreservatet Lötsjön-Golfängarna ett par dagar tidigare. Så det fanns ovanligt gott om skräp att ta hand om i området just denna dag. 
 
Utrustade med skyddande plasthandskar gav sig gänget på allt som låg och skräpade i deras gångväg. Cigarettfimpar, portionssnus, tuggummin, glass- och godispapper, servetter, kapsyler, pantburkar och till och med ett gammalt rostigt grillgaller åkte ned i de medhavda soppåsarna. Påsarna fylldes till bristningsgränsen och allt skräp på ca 6 kilo fick möta sitt slutgiltiga öde tack vare volontärerna just den dagen. 

"Jag ansökte och fick beviljat att delta på en volontärdag hos Stadsmissionen år 2020, men den gången ställdes aktiviteten in på grund av Coronapandemin. När jag fick höra talas om att några av mina kollegor skulle volontärplocka skräp under Världshavens dag, så tyckte jag att det var en bra idé och hängde på. Att vi råkade tajma in en av de skräpigaste dagarna vid Golfängarna på hela året var en ren slump, men jag tycker att vi kämpade på bra och att vi som var med kan känna oss nöjda och stolta över vår insats för miljön just den dagen. Personligen tycker jag att det är bra med initiativ som volontärprogrammet och jag kommer att ansöka om att få jobba som volontär även i år. Fast denna gång funderar jag på att rikta in mig på någon av de ideella organisationerna på hemmafronten, det vill säga i Upplands Väsby där jag bor", säger Monica Lövrén på kommunikationsavdelningen. 

#WeAreSodexo

På Sodexo ska våra medarbetare känna syfte, gemenskap och trivas på sitt sätt. I den här videon visar vi vad vi menar med det.”Jag vill absolut rekommendera alla på Sodexo att utnyttja volontärdagen. Att göra något positivt för samhället tillsammans med sina kollegor, oavsett om det handlar om skräpplockning, soppkök eller något helt annat, är en chans jag tycker man ska ta.”
Anna Burholm

Sodexos volontärprogram

På Sodexo får du en dag om året för att arbeta som volontär på betald arbetstid. Vill du inspirera en ung person? Vill du stötta nyanlända flyktingar? Vill du få en äldre person att känna sig lite mindre ensam? Vill du bidra till samhället? Eller vill du bara göra någonting inspirerande och meningsfullt?

Patrik Lundh tar sig tid att uppskatta djurlivet och den lilla svanfamiljen är nog tacksam för arbetet med skräpplockning i deras hemmiljö.

Tillbaka till toppen