Kvartalets Sodexostjärna: Andreas Elisson

14 maj 2020

Kvartalets Sodexostjärna: Andreas Elisson

Text: Margaretha Samuelsson

Andreas valde mellan både tekniska utbildningar och kock inför gymnasiet men till slut föll valet på kock. Något han absolut inte ångrar idag. Han brinner för att skapa både nya menyer och nya smaker inom lunchkonceptet.  

Efter att ha arbetat en längre tid i à la carte–världen kom Andreas till Tetra Pak  2014 och gick över till Sodexo 2018. Andreas vill få in à la carte i lunchmaten. Det är en stor utmaning i så stora restauranger som finns på Tetra Pak.

På frågan om vad han tänkte när han fick priset svarade han att det var väldigt oväntat men jättekul och han blev helt överraskad för han visste ingenting. ”Känns jättebra att man är uppskattad som kollega och att man jobbar i ett gäng där kan båda kan skratta och ha trevligt”, säger Andreas.

I motiveringen står det bl.a. att Andreas alltid bidrar till en god stämning. ”Han påminner ofta om att vi är ETT team, att vi jobbar tillsammans och att vi ska hjälpa varandra”, berättar kollegan Helena Kerwall som nominerade Andreas. Andreas säger att det är ett sätt att tänka som han haft med mig hela yrkeslivet och att han försöker få jobbet att vara kul genom att skapa bra stämning.

Andreas har ett stort musikintresse, framför allt är det rock som gäller och han åker gärna på festivaler och går på konserter. 

En dröm han har är att åka till Thailand och äta street food som han hört ska vara bland det bästa i världen plus att han verkligen gillar asiatisk mat.

Stort grattis till utmärkelsen, Andreas!

"Kunde ha jobbat med teknik istället".

Nominering

Helena Kerwall, kollega på Tetra Pak:

”Andreas är glad och har alltid nära till skämt och skratt. Ingenting är något problem. Om en utmaning uppstår så löser man det tillsammans. Han ser inte några hinder utan bara lösningar. 

Andreas har mycket erfarenhet med sig både från jobb här i Sverige men även utomlands ifrån. Han är inte rädd för att prova nya saker eller komma med nya förslag på mat eller recept som vi kan prova. Han delar gärna med sig om han har någon ny idé. 

Han är mån om alla, alla är lika mycket värda. Om man är kock, servitris, diskare eller städare spelar ingen roll. Vi jobbar tillsammans och hjälper varandra. Andreas är också alltid pigg på att hitta på saker och umgås utanför jobbet. Man är mer än bara arbetskompisar, man känner att man är hans vän."

Tillbaka till toppen