Grattis i efterskott till stjärnan Lova Dagerbrant!

29 maj 2020

Grattis i efterskott till stjärnan Lova Dagerbrant!

Lova, Jonas Persson och Larsgöran Bringhorn

Den 28 februari fick Lova Dagerbrant utmärkelsen Kvartalets Sodexostjärna. Vid tillfället arbetade Lova som flygplansstädare på Landvetters flygplats. P.g.a. coronapandemin har hon inte anställning hos oss just nu, men vi hoppas att hon kan komma tillbaka till oss snart igen när verksamheten kommer igång. Och trots dessa omständigheter vill självklart ändå uppmärksamma Lova. På plats för tillställningen på Landvetter för att lämna över diplom, blommor och äta tårta fanns Jonas Persson som nominerade Lova, Larsgöran Bringhorn, Magnus Orest och Stig Carlström. 

Text: Stig Carlström

Vad tänkte du när du fick priset?
"Jag blev alldeles ställd. Varför jag, det måste finnas många fler… Men förstås blev jag jätteglad!"

I motiveringen står det ”Lova gör alltid det där lilla extra, både för kunder och sina kollegor. Hon är lösningsorienterad och ställer alltid upp när det behövs. Lova är ambitiös och har växt in i arbetet snabbt och delar gärna både sin kunskap och glädje med andra”. -Hur gör man för att bli så här bra?
Jag tror det är en fråga om attityden till sitt arbete. Att man vill lära och utvecklas. Det kan röra sig om små saker.

Hur länge har du jobbat på Sodexo? 
Två år i maj.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Tycker det är spännande att arbeta på en flygplats. Mina arbetsuppgifter är varierande från plan till plan. Och så har jag jättebra kollegor.

Vilka är utmaningarna i ditt jobb?
Det kan bli stressigt när många plan kommer på en gång, det är inte alltid de håller tiden. Det gör också arbetsbelastningen lite ojämn.

Finns det något annat spännande vi inte vet om dig?
Jag har en dröm om att bli pilot. Dessa innersta tankar styrde mig nog till Landvetters flygplats.

Jonas, du är gruppledare och den som nominerat Lova. Varför valde du att nominera Lova?
Det berodde helt på hennes prestationer och hennes inställning till arbetet.

Vad leder detta till skulle du vilja säga?
Framför allt till nöjdare kunder men också till en positiv inställning i hennes arbetsteam. Självklart är det också väldigt bra för hennes chef.
 

Lova Dagerbrant

Jonas Persson, Gruppledare och Sodexokollega på Landvetter Flygplats:

"Lova Dagerbrant har blivit utsedd till kvartalets Sodexostjärna för att hon alltid gör det där lilla extra, både för kunder och sina kollegor. Hon är lösningsorienterad och ställer alltid upp när det behövs. Lova är ambitiös och har växt in i arbetet snabbt och delar gärna både sin kunskap och glädje med andra”.

Tillbaka till toppen