En mänskligare jul för fler med Stop Hunger-klappen från Sodexo

14 december 2022

En mänskligare jul för fler med Stop Hunger-klappen från Sodexo

På Sodexo är vårt syfte att skapa en bättre vardag för ett bättre liv för alla. 

Istället för att ge julgåvor till medarbetare, kunder och andra intressenter ger Sodexo sedan flera år tillbaka av sin tid, måltider och donationer till utsatta människor runt om i Sverige genom samarbete med Sveriges Stadsmissioner och andra lokala välgörenhetsorganisationer. Det sker delvis kring jul men även under vårens Servathon och andra tidpunkter på året genom lokala samarbeten som vi ständigt försöker bredda och utveckla. Pengarna kommer många behövande tillhanda på olika sätt som genom direkt ekonomiskt bistånd och i form av måltider som vi lagar, transporterar och ibland även serverar på plats hos hjälporganisationerna. 

I samband med julen 2022 har vi insatser planerade både på central och lokal nivå. Bland annat skänker vi en julgåva till Sveriges Stadsmissioner som kommer att gå till matkassar för barnfamiljer.

I Göteborg blir det julklappar och mat till den lokala verksamheten Café Trappanér som våra kollegor på uppdraget för AstraZeneca regelbundet stödjer. Trappanér är ett nattcafé för hemlösa och socialt utsatta människor i Göteborg. 

Vårt mångåriga stöd till Uppsala Stadsmission rullar också på och även i år blir det julmat utöver den mat som veckovis skänks till stadsmissionen på orten. Vi stöttar även stadsmissionen i Kalmar, Humlan i Södertälje samt Verdandi och Matakuten i Gävle med måltider och volontärtid. 

Vårt stöd tll Stop Hunger är en julklapp som räcker året om, och är en del av vår hållbarhetsplan Better Tomorrow 2025. 

Ett tack till Sodexo från Sveriges Stadsmissioner:

 

En mänskligare jul för fler på ett Swish - din gåva matchas av Sodexo

Vill du bidra så att ännu fler kan få en mänskligare jul? Swisha valfritt belopp till Sveriges Stadsmissioner och få det dubblat. Sodexo matchar alla bidrag. Scanna QR-koden nedan.

Vill du och ditt team också bidra lokalt?

Insatser kan göras vid enstaka tillfällen som punktinsatser eller ännu hellre på regelbunden basis i samarbete med lokal verksamhet.

 

 

 

Tillbaka till toppen