En mänskligare jul för fler med Stop Hunger-klappen från Sodexo

13 december 2023

En mänskligare jul för fler med Stop Hunger-klappen från Sodexo

På Sodexo är vårt syfte att skapa en bättre vardag för ett bättre liv för alla. 

Istället för att ge julgåvor till medarbetare, kunder och andra intressenter ger Sodexo sedan flera år tillbaka av sin tid, måltider och donationer till utsatta människor runt om i Sverige genom samarbete med Sveriges Stadsmissioner och andra lokala välgörenhetsorganisationer. Det sker delvis kring jul men även under vårens Servathon och andra tidpunkter på året genom lokala samarbeten som vi ständigt strävar efter att bredda och utveckla. Pengarna kommer många behövande tillhanda på olika sätt som genom direkt ekonomiskt bistånd och i form av måltider som vi lagar, transporterar och ibland även serverar på plats hos hjälporganisationerna. 

I samband med julen 2023 har vi insatser planerade från både centralt håll och på lokal nivå. Bland annat skänker vi en julgåva till Sveriges Stadsmissioner som kommer att gå till matkassar för barnfamiljer. Denna gåva motsvarar de premier som särskilt utmärkande kollegor förärades med under Sodexos ledardagar i oktober.

I Göteborg är vi med och ordnar julfest för den lokala verksamheten Café Trappanér som våra kollegor på uppdraget för AstraZeneca regelbundet stödjer. Trappanér är ett nattcafé för hemlösa och socialt utsatta människor i Göteborg. Våra medarbetare stöttar även med mat samt samlar in julklappar med hygienartiklar, strumpor, mössor, vantar och andra varma kläder. De skänker även köksutrustning och porslin.

På de skolor i norra Stockholm där vi har uppdrag kommer det bakas fikabröd som vi "bjuder" på mot en frivillig gåva via swish till förmån för Sveriges stadsmissioner. Insamlat belopp kommer att matchas av Sodexo.

Vårt mångåriga stöd till Uppsala Stadsmission rullar också på och även i år blir det julmat utöver den mat som veckovis skänks till stadsmissionen på orten. Vi stöttar även stadsmissionen i Kalmar, Humlan i Södertälje samt Matakuten och Verdandi i Gävle med måltider och volontärtid, bland annat kommer vi vara på plats hos Verdandi för att servera maten vi bjuder på. 

Vårt stöd till Stop Hunger är en julklapp som räcker året om, och är en del av vår hållbarhetsarbete Better Tomorrow 2025. 

Ett tack från Sveriges Stadsmissioner:

Jonas Wihlstrand.png"Vi på Stadsmissionen strävar efter att göra livet lite lättare för alla de människor som ofta glöms bort när krisen slår till med full kraft. Genom våra öppna verksamheter säkerställer vi att även de mest utsatta kan få tak över huvudet, tillgång till en varm plats eller ett mål mat. För en barnfamilj som lever i utsatthet kan tillgången till en trygg plats dit man alltid är välkommen utgöra en enorm skillnad.

Tack vare gåvan från Sodexo kan vi hjälpa 50 barnfamiljer i social utsatthet med ett lagat mål mat och tak över huvudet vid våra dagverksamheter.

Vi vill rikta ett innerligt varmt tack för ert stöd till Sveriges Stadsmissioner!"
 

Sophie Bellon.PNG

Vill du och ditt team också bidra lokalt?

Insatser kan göras vid enstaka tillfällen som punktinsatser t.ex. kring jul, eller ännu hellre på regelbunden basis i samarbete med lokal verksamhet.

Bilden 300.PNG
Matakuten.PNG
Verdandi i Gävle.png

Trappa ner, Gbg.png

 
Humlan.jpg

Kalmar SM.PNG

Uppsala SM.PNG

Tillbaka till toppen