Eat Green Academy – utbildningen som tar vegetarisk och hållbar matlagning till en ny nivå

27 oktober 2022

Eat Green Academy – utbildningen som tar vegetarisk och hållbar matlagning till en ny nivå

I november 2021 inledde Sodexo ett samarbete med Eat Green Academy tillsammans med veganbloggaren Gustav Johansson med syftet att öka våra kunskaper kring växtbaserad matlagning. Resultatet är nu klart och vi kan stolt presentera en helt ny e-learning för våra medarbetare.

Utbildningen omfattar fem kurser via Ingenium som handlar om husmanskost på nya sätt, vegetarisk matlagning samt hur man kan använda sådant som blir över för att undvika matsvinn. I materialet träffar vi Gustav på plats i våra verksamheter där han tillsammans med Sodexokockar visar exempel på tillagning av vegetariska måltider. Här får klassiska rätter en ny dimension med enkla medel. 

Alla medarbetare inom våra måltidsverksamheter kan hämta inspiration och glädje av utbildningen samt få en gemensam förståelse för vilka framgångar man kan uppnå genom att vässa sin gröna matlagning. Det handlar inte enbart om att ”tänka grönt” utan vi måste ”göra grönt”. Vi jobbar med val av bra råvaror, kryddar med smak från olika delar av världen, anpassar husmanskosten så den passar målgruppen och jobbar med färg, form, upplägg och textur. Även de vardagliga samtalen med våra gäster gör att vi lyckas med den växtbaserade matlagningen.  Allt detta får deltagarna lära sig och ta del av i de 5 kurserna.

Mer växtbaserad mat är en förutsättning för att klara klimatmålen och dessutom har grönsaker, rotfrukter och baljväxter många hälsobringande egenskaper, vilket också är en del av vad vi ska erbjuda våra gäster.

Anmäl dig till utbildningen och häng med på en svinnsmart resa i köket!

 

Inspirationsvideo

Utbildningen Eat Green Academy

Om du är intresserad av att gå utbildningen, kontakta din chef eller maila utbildningsanmälan (se mail nedan).

Även om du inte har Sodexomail kan du logga in i Ingenium där kurserna finns, förutsatt att du är tillsvidareanställd och har en egen privat mailadress som du kan använda.

För mer information, maila:

utbildningsanmalan.se@sodexo.com

Tillbaka till toppen