Cook for Change - Sodexos interna kocktävling är igång så vässa knivarna och skapa ditt bästa tävlingsrecept!

06 maj 2025

Cook for Change - Sodexos interna kocktävling är igång så vässa knivarna och skapa ditt bästa tävlingsrecept!

Under de tre senaste åren har vi genomfört Sodexos interna kocktävling Cook for Change - The Sustainable Chef Challenge - som lyfter våra kreativa kockar över hela världen. Utmaningen är att skapa en originell välsmakande meny kombinerat med miljömässig hållbarhet, skapad av växtbaserade och hållbara ingredienser. Recept som bidrar till att minska matsvinn och samtidigt hylla god, planetvänlig mat. 

Du som tävlar är kock hos Sodexo redo att ta din kulinariska passion till nästa nivå samtidigt som du gör en positiv inverkan på planeten. 

Om du inte själv är kock men inspireras av våra kreativa kockar, berätta för dem om tävlingen Cook for Change och uppmuntra dem att delta. 

Tävlingen är öppen för registrering av tävlingsrecept till den 27 juni. 

Vem kan delta? Om du är en kock hos Sodexo är den här tävlingen skräddarsydd för dig!

Hur söker jag till tävlingen? Det är bara att registrera dig via plattformen "Cook for Change - The Sustainable Chef Challenge" och så får du ditt tävlingskit. Berätta om din kulinariska resa, ditt engagemang för hållbarhet och viktigast av allt, din allra bästa maträtt. Vi söker högkvalitativa skapelser. 

Vilken är den hemliga ingrediensen? Hållbarhet! Hållbara ingredienser och smarta matsvinnstänk ska finnas med i dina rätter. Tänk utanför boxen för att skapa kulinariska mästerverk som inte bara smakar fantastiskt gott men som även är planetvänliga. 

Så här funkar det:
Omgång #1 - Regional Chef Challenge: Imponera på dina kollegor och kulinariska experter i din region för att säkra en plats som toppdeltagare, genom att skicka in din tävlingsrätt. Deadline är 27 juni 2025. 

Omgång #2 - Regionala semifinaler: De regionala semifinalisterna (3 kockar per region) kommer att delta i de regionala semifinalerna som genomförs i: 

  • Chicago (USA) för regionerna Nordamerika, Lattinamerika och Brasilien (10-14 november)
  • Wittenheim (Frankrike) för regionerna Continental Europe, Frankrike samt UK & Irland. (19-21 november)
  • Singapore för Asien- och Stillahavsländerna (17-19 november 17-19)
     

Omgång #3 - Global Cook-Off: Om du är en regional finalist, gör dig redo att visa upp dina färdigheter på världsscenen i London våren 2026. Njut av nya kunskaper och utveckling, umgås och inspireras av kamrater från hela världen och tävla om titeln Top Chef!

Det stora priset: Förutom spänningen med att bli erkänd kock globalt, kommer vinnaren att presenteras i press och sociala medier. Efter utmaningen kommer dessutom de vinnande rätterna att användas i Sodexos måltidserbjudanden i våra olika regioner.

Frågor? Kolla in de vanligaste frågorna: FAQ eller kontakta Lloyd Mann, Vice President Culinary, för mer information.

Registrera dig för Cook for Change i dag!

"Tips från coachen"

Jessie © Nobel Prize Outreach Dan Lepp (1).jpgFoto: Dan Lepp

Vår högt meriterade och årets Nobelkock, Sodexos Head Chef Jessie Sommarström kan stötta dig och ditt tävlingsrecept med tips och tricks. Kontakta:

E-post: birgitta.andersson@sodexo.com

Tillbaka till toppen