Sodexo på Trädgårdsmässan för att rekrytera till semesterperiodens park- och trädgårdsskötsel

28 mars 2024

Sodexo på Trädgårdsmässan för att rekrytera till semesterperiodens park- och trädgårdsskötsel

Från vänster till höger: Björn Hedblom, Oscar Sturland, Anders Hägg (Uppsala Trädgårdsutbildning), An Theng och Marie Linderoth

På Sodexos uppdraget för SigtunaHem har vi 12 parkarbetare som sköter utemiljöerna så att de upplevs som fina, rena och trivsamma året runt. Nu när vårsäsongen drar igång vårsäsongen behöver vi rekrytera dubbelt så många säsongare som kan hjälpa oss under semesterperioden när gräs och ogräs växer som mest. Men det blir svårare och svårare att hitta utbildade medarbetare då det råder en stor brist på personal till parker och trädgårdar.

För att attrahera talanger och förbereda vår ersättarplanering så har Sodexo byggt upp ett samarbete med Uppsalas Trädgårdsutbildning. Varje år så är Sodexo inbjudna att presentera sin verksamhet till Trädgårdsutbildningen. Vi tar även emot elever på praktik. Det har hittills lett till att vi har kunnat erbjuda eleverna en fortsatt anställning. Men det räcker inte. Vi ser att färre elever söker sig till trädgårdsutbildningar.

I år så bestämde Sodexo och Uppsalas Trädgårdsutbildningen sig för att tillsammans delta i Trädgårdsmässan som hålls i Älvsjö varje år och där tusentals trädgårdsintresserade människor samlas. Där hade vi en monter och kunde prata med eventuella framtida elever och parkarbetare om Uppsalas Trädgårdsutbildning, om att göra praktik på Sodexo och framtiden inom trädgårdsbranschen.

Uppsalas Trädgårdsutbildnings elever och Sodexomedarbetare deltog också med att prata med så många växtpassionerade som möjligt. De fick även möjligheten att delta i olika föreläsningar om trädgård, prata med olika utställare för att få nya tips, handla växter och verktyg, träffa kändisar inom Trädgårdsbranschen (Linda Schilén och Fredrik Gustafsson).

De blev inspirerade, lärde sig nya saker och fick nya idéer. Det skapade stort engagemang och vi ser fram emot att se dem hos i sommar!  

IMG_3401.jpgFrån vänster till höger: David Eriksson (lärling från Uppsala Trädgårdsutbildning), Marie Linderoth, Pierre Ghazal, Momand Azizi, Jan Bergström (lärling från Uppsala Trädgårdsutbildning) 

IMG_3336.jpg

2ddd68b6-e974-4f4a-8455-6e4a5bf60b9d.JPGAn Theng

IMG_3352.jpgBjörn Hedblom, Oscar Sturland, An Theng

a2c849f8-a54f-4c3f-a245-f98034d48923.JPG

Tillbaka till toppen