Kvartalets Sodexostjärna: Marlene Hereida

05 maj 2020

Kvartalets Sodexostjärna: Marlene Hereida

Text: Pernilla Ericson

Jag träffar Marlene då hon är nyss hemkommen från en semester i hemlandet Kuba, där hon inte varit på fyra år. Hon har passat på att njuta av sol, bad och dans samt träffat gamla vänner under några veckor, då stormarna samtidigt har härjat som mest i Göteborg med omnejd.

Marlene, som jobbar som Gruppledare hos kunden VGR Södra Älvsborg, blev redan i december uppmärksammad som Sodexostjärna efter en nominering av hennes arbetsledare Laura Soniasdotter.

Det var verkligen en överraskning tyckte Marlene och hon blev jätteglad samt såg denna utmärkelse som ett erkännande och ett tecken på att hon har gjort något bra och viktigt för företaget.

Laura kan bara instämma och tycker att nomineringen talar för sig själv, men vill understryka vikten av att kunna lita på sina medarbetare vilket underlättas av en bra dialog dem emellan. De jobbar ofta tillsammans för att försöka lösa de problem som uppstår på arbetsplatserna som ligger utspridda på ca 50 adresser runt om i Södra Älvsborgs län. 

Marlene har jobbat för Sodexo sedan 2007, då hon flyttade från Kuba till Göteborg. Hon har jobbat med städning hela tiden, men hos en mängd olika kunder, bl. a Nordea, Tullverket och Lindex.

Hon började på sitt nuvarande uppdrag 2018, då man var i behov av en gruppledare. Laura sa att hon direkt tänkte på Marlene, då de hade träffats tidigare inom Sodexo och Laura såg att Marlenes egenskaper skulle passa perfekt för denna kund.

”Lojalitet, flexibilitet samt ett stort engagemang är ett måste för att kunna upprätthålla de krav på kvalitet som krävs i en vårdmiljö”, säger Laura.

Det roligaste med jobbet tycker Marlene är att kunna få leverera tjänsterna med hög kvalitet och känna att de projekt man påbörjar också kan avslutas.

Den tuffaste utmaningen är att kontinuerligt minimera smittspridning och få med alla medarbetare att inte avvika från våra rutiner, då kunden är diverse vårdinrättningar och där städningen har samma höga hygienkrav som finns inom övriga delar av vården. 

En annan utmaning som Marlene har fått träna på sedan hon kom till Sverige är att ha ”is i magen”, säger hon. ”Spontant vill jag gärna att allt ska hända på en gång, men jag har också insett att det ibland kan vara bra att vänta in och förlita sig på att vissa processer har sin gång och att det ibland tar lite tid. Då blir ofta slutresultatet bra”.

Stort grattis till utmärkelsen, Marlene!

Marlene Hereida (till höger) tillsammans med arbetsledare Laura Soniasdotter som gjorde nomineringen
Marlene Hereida (till höger) tillsammans med arbetsledare Laura Soniasdotter som gjorde nomineringen

Arbetsroll:
Gruppledare vid VGR, Södra Älvsborg

Fritidssysslor:
På fritiden tycker Marlene om att odla grönsaken och kryddor. Hon tycker bättre om att bli bjuden på mat än att laga själv, men njuter gärna av en god middag tillsammans med sin man. Marlene har också tänkt börja träna, men inte riktigt kommit igång ännu.

Jag har fått träna på att ha ”is i magen".

Nominering

Laura Soniasdotter, Arbetsledare, VGR Södra Älvsborg:

”Marlene är pålitlig från start till avslut, hon är även flexibel och lojal i sina åtaganden, vilket har inneburit många långa arbetsdagar. Detta har resulterat i en hög kvalitetsleverans till vår mycket krävande kund. Marlene är en exemplarisk ledare med sin omutbara lojalitet till Sodexo, som till sin arbetsmoral. 

Marlene är som regel oftast steget före drifthändelser och kommer med konkreta förslag till effektiviseringar, där hon gärna osjälviskt involverar medarbetare.

Hon är mån om den nödvändiga utveckling som dagens snabba samhälle kräver och involverar medarbetare på ett naturligt sätt. Hon ifrågasätter förutsättningslöst och är öppensinnad.

Jag vill nominera Marlene som den lojala kamratliga kollega hon representerar för många av oss på Södra Älvsborg.” 

Tillbaka till toppen