Clean Bright Awards 2021: Dorin Andrei finalist i kategorin "Årets arbetsledare"

01 september 2021

Clean Bright Awards 2021: Dorin Andrei finalist i kategorin "Årets arbetsledare"

Vi säger stort grattis till Dorin som är en värdig finalist i kategorin "Årets arbetsledare" i branschtävlingen Clean Bright Awards!

Arbetsledare fyller en viktig funktion och bär ett stort ansvar på sina axlar. Arbetsledaren ska, förutom att arbeta operativt med att styra och utveckla verksamheten även lösa många olika sorters problem som dyker upp. Dessutom ingår ett HR-ansvar som många gånger kan vara mer krävande än i andra branscher. Med kategorin årets arbetsledare vill Clean Bright Awards främja och lyfta fram en riktigt god förebild i dessa avseenden.

Hur känns det, Dorin? Och kan du berätta lite mer om dig själv?
"Det känns superkul att vara en av finalisterna! En positiv feedback för mina insatser som också peppar mig att arbeta ännu hårdare framöver. Jag är tacksam för nomineringen och för min chefs förtroende. 
 
Jag började på Sodexo som gruppledare april 2018 och efter bara några månader blev jag arbetsledare och tog över ansvaret för lokalvårdsverksamheten på Vrinnevisjukhuset. Det är en krävande verksamhet med ett uppdrag som utvecklades i raketfart när kunden efterfrågade fler och fler tjänster på sjukhuset. Sen kom även pandemin in i bilden och satte ännu större press på oss alla. Tillsammans med mina medarbetare lyckades vi ställa om samt ta oss genom allt och blev till slut ännu vassare på vår leverans.
 
Att jobba som arbetsledare på Sodexo är verkligen givande men samtidigt utmanande. Jag träffar många kunder varje dag och ser till att de blir nöjda. Det ger mycket erfarenhet och energi tillbaka. Jag ser dessutom till att förverkliga våra värderingar om laganda, serviceanda och utveckling och håller ständigt på att leda mitt team till nya höjder.
 
Min fritid spenderas vanligtvis med min sambo och vår dotter.  Jag brukar förstås träna några gånger i veckan och lägger en del tid även på flugfiske och jakt."

Vinnarna presenteras på Kistamässan i Stockholm den 16 november 2021. Vi håller tummarna för Dorin och önskar lycka till!

Motivering

Dorin nominerades av sin chef, Gunilla Ekfeldt:

"Dorin är en otroligt engagerad ledare; rättvis, aktiv, lyhörd och flexibel och alltid till hands för sina medarbetare. Som arbetsledare för lokalvården på Vrinnevisjuhuset ansvarar han för cirka 60 medarbetare. Han ser till att alla kan växa i sina roller och få den hjälp och de verktyg de behöver för att klara jobbet. Han har hittat olika sätt att lära ut hur man städar på sjukhus, genom till exempel flödesbeskrivningar med bilder, filmer och uppföljningsaktiviteter.

Under pandemin har verksamheten behövt ställa om snabbt vid flera tillfällen. Dorin har tagit tag i planering, information och utbildning direkt och kunnat ställa om inom ett dygn. Han har också rekryterat nya medarbetare, som har kommit in i arbetet snabbt, tack vare en bra introduktion. Trots hög arbetsbelastning har han levererat bra kvalitet under pandemin och kunden är nöjd. Det är tryggt att ha en så engagerad arbetsledare som genomför sina arbetsuppgifter på ett fantastiskt sätt."

Om Clean Bright Awards

Clean Bright Awards är branschpriset som lyfter fram förebilder och framtidslöften inom den svenska städ och servicebranschen.

Sodexo sponsrar kategorin "Årets framtidslöfte"

Priset delas ut till en yngre person med stor potential. Personen har med sina egenskaper stora möjligheter att i framtiden sätta prägel på branschen och premieras för kreativitet, nyfikenhet, engagemang och nytänkande.

Tillbaka till toppen